Hvorfor er smart så smart?

Du kjenner kanskje til bilene fra smart som de små, todørs modellene som får plass på tvers av en parkeringsplass? smart fortwo og forfour ble tidlig kjent som en liten og smart elbil. smart har nå gjennomgått en spennende rebranding, og retter fokuset mot nye elbilinnovasjoner, bilmodellene #1 og #3.

Designet av Mercedes-Benz sitt globale designnettverk og utviklet i samarbeid med Geelys ingeniøreksperter, markerer lanseringen av smart #1 og #3 en spennende ny retning for merket. Lurer du på hva som gjør disse nye elbilene så smarte?

Les videre for å utforske de spennende og praktiske høydepunktene som smart #1 og #3 har å by på!

5 høydepunkter som gjør smart, smart!

smart #1, smart #3, smart Norge, Bjørvika, smart elbil, elbil, Mercedes-Benz

Høyt nivå av standardutstyr

smart #1 og #3 skiller seg ut med sitt omfattende utvalg av standardutstyr, som typisk regnes som kostbart tilleggsutstyr i andre lignende bilmodeller. Med smart får du det lille ekstra - uten skjulte ekstrakostnader. Du trenger kun å velge om du vil legge til et hengerfeste, serviceavtale, og/eller vinterhjul. En smartere måte å kjøre på, uten å gå på kompromiss med kvalitet eller komfort.

Dette er standardutstyr på smart #1 og #3:

 • Hjelpesystemer som skiltgjenkjenning, Active Lane Assist, Parkeringssensorer og 360-kamera er standard på smart, og gjør det enkelt å parkere.
 • Oppvarmede seter foran, oppvarmet ratt og minnefunksjon som lar deg lagre sitteinnstillinger.
 • Interiørlys: smart #1 har ambient-lightning med opp til 64 forskjellige farger.
 • Elektrisk bakluke med fotutløsning gir en praktisk og berøringsfri måte å åpne bagasjeromsluken på. På toppmodellene får du også fotutløsende bakluke.
 • Stor 12,8" skjerm gir deg informasjonen du trenger.
 • Panoramasoltak strekker seg over hele kupéen.
 • Trådløs ladning til mobiltelefon.
 • Nøkkelfri start og åpning gjør at du kan åpne dørene med nøkkelen i lomma. Gjennom Hello-smart appen kan du også åpne bilen fra mobiltelefonen, og dele nøkkelen din med flere personer.

Justerbare bakseter og seter med minnefunksjon

smart har nedfellbare bakseter med 60:40-deling som gir ekstra plass i bagasjerommet. I smart #1 får du skyvbare bakseter som kan justeres hele 13cm, som gjør at du kan velge mellom mer benplass eller en utvidelse av bagasjeromsvolumet.

Setene i både #1 og #3 har minnefunksjon og en pakkeløsning av de sjeldne: den lar deg lagre og gjenopprette din foretrukne kjøreposisjon med et enkelt tastetrykk, inkludert justering av speil og head-up display. Dette sikrer at selv om noen andre har brukt bilen, kan du umiddelbart gjenopprette din personlige kjøreinnstilling, og opprettholde den samme følelsen av skreddersydd luksus og komfort hver gang du setter deg bak rattet.

smart #1, smart #3, smart Norge, Bjørvika, smart elbil, elbil, Mercedes-Benz
smart #1, smart #3, smart Norge, Bjørvika, smart elbil, elbil, Mercedes-Benz

smart #1 har kjøler i midtkonsoll

Forestill deg gleden av å alltid ha tilgang til kalde drikker og frisk mat, rett ved hånden. Midtkonsollkjøleren sørger for at dine favorittdrikker og snacks holder seg perfekt avkjølt, selv på de varmeste dagene.

Midtarmlenet er også utstyrt med to praktiske, innebygde koppholdere, som gir deg fleksibiliteten til å velge mellom å oppbevare en forfriskende drikke eller bruke plassen til ekstra oppbevaring.

I tillegg får du også to ekstra koppholdere i baksetet. Dette gjør det enkelt for alle i bilen å ha sin kjølige drikke innen rekkevidde.

Firehjulstrekk og hjelpesystemer

smart er utstyrt med Adaptive Cruise Control. Det er en funksjon som hjelper deg å tilpasse både fart og avstand til trafikk foran. Med den intuitive stopp-og-start-motorvei- og køassistenten kan selv lange turer og tett trafikk håndteres komfortabelt og avslappet. Automatisk parkeringsassistent er også en nyttig funksjon som hjelper deg med å parkere selv i de trangeste gatene.

Både #1 og #3 er utstyrt med en 12,8-tommers midtskjerm, kombinert med et 9,2-tommers digitalt instrumentpanel, som gir deg all nødvendig informasjon på en klar og tydelig måte i full HD. Enten det er navigasjon, kjøretøydata eller underholdning, er alt enkelt presentert og lett tilgjengelig.

Med smart sitt firehjulstrekksystem, blir hvert hjul individuelt styrt for å maksimere trekkraft og stabilitet, uansett veiforhold.

smart #1, smart #3, smart Norge, Bjørvika, smart elbil, elbil, Mercedes-Benz

Prisvinnende design

smart #1 har blitt tildelt to prestisjetunge designpriser av internasjonale ekspertjuryer. I tillegg til Red Dot Award for produktdesign, vant den førsteklasses helelektriske kompakt-SUVen iF Design Award, kjent for å hedre fremragende design og sosialt engasjement, i kategorien Produkt – Biler/Kjøretøy.

 1. Håndtak: Dørhåndtakene sklir elegant ut når du nærmer deg bilen og låser den opp. Etter lukking av dør, eller ved kjøring – vil dørhåndtakene skli inn igjen.
 2. BRABUS : Et legendarisk samarbeid: Kjenn den sportslige BRABUS-følelsen med en spoiler og detaljer som gir utseendet et sportslig løft.
 3. Panoramatak: En elektrisk justerbar solskjerm gir deg full kontroll over mengden lys og varme som slippes inn i kupeen.
 4. Ambient lighting: Bilen har ambient-lightning med opp til 64 forskjellige farger. Dette gjør at du selv kan designe belysningen i din smart #1.
Font

Gratulerer!

Du har funnet egg 3 av 3

BRABUS

For de som søker det lille ekstra, tilbyr smart en
BRABUS-variant. I over 20 år har smart og BRABUS skapt urbane høyytelseslegender som har vunnet hjertene til utallige entusiaster. Fra og med 2003 med premiumversjonen av den ikoniske smart fortwo, har samarbeidet ført oss inn i e-mobilitetens æra med smart #1 og #3, for å tenke nytt, redesigne og revolusjonere e-mobilitet.