smart og Mercedes-Benz
Hva er smart og hva har det med Mercedes-Benz å gjøre?

Mercedes-Benz og Geely Holding etablerte selskapet "smart Automobile Co., Ltd." Den nye generasjonen av smart-kjøretøy er designet av Mercedes-Benz sitt globale designnettverk og utviklet av Geely sitt globale ingeniørnettverk. Når det gjelder elbiler, har Mercedes-Benz alltid vært ledende med sine innovasjoner. Med introduksjonen av smart-merket og modellen smart #1, går selskapet et skritt videre.

25 år med smart
Det ikoniske bilmerket fornyer seg med et tydelig mål om bærekraftig mobilitet.

I 1998 skrev smart historie med den vellykkede markedslanseringen av den første Fortwo-modellen. Et kvart århundre senere fornyes merket i en total rebranding. Nå rettes oppmerksomheten mot de nylanserte, kompakte og helelektriske bilene: smart #1 og SUV-en #3.

Juli 2023, Leinfelden-Echterdingen, Tyskland.

Med over 9 000 dager med smarte løsninger, og i anledning vårt 25-årsjubileum, ser vi tilbake på utallige milepæler i en fargerik karriere i bilindustrien. Fra å revolusjonere bymobilitet med praktiske småbiler til å møte moderne mobilitetsbehov med en ny generasjon helelektriske kompakte premium-SUV-er, har smart satt sitt preg med innovative og unike produkter. Med årets markedslansering av den helt nye smart #1 i 13 europeiske land, fortsetter smart å skrive sin historie med et tydelig engasjement for elektrisk drivkraft.

1998 - 2023: Toneangivende for fremtidens mobilitet

Langt foran sin tid introduserte Mercedes-Benz det første småbilkonseptet for å takle økende trafikkproblemer og luftforurensning i byene. Etter en periode med flere konsepter som "Nahverkehrsfahrzeug" i 1981, og et viktig partnerskap mellom Daimler og Swatch-grunnleggeren Nicolas Hayek, ble ideen virkelighet og forandret uttrykket til urban mobilitet for alltid: I 1998 rullet den første fortwo city coupé-modellen fra produksjonslinjen under det nye smart-merket. Fra denne uvanlige ideen har smart tilbudt et mangfold av ekstraordinære kjøretøy de siste 25 årene, inkludert smart forfour, smart crossblade og smart roadster.

Bla deg gjennom de fargerike bildene under!


smart ble den første bilprodusenten som gikk fullstendig over fra biler med forbrenningsmotor til helelektriske kjøretøy i 2019. Utviklingen av smart fortwo electric drive var en annen banebrytende milepæl i merkets historie. Allerede i 2007 ble det testet 100 elektriske prototyper av den fullt elektriske fortwo på gatene i London. Et år senere ble de første kundebilene levert og var med på å legge veien for en internasjonal elektrisk fremtid.

En fremtidsrettet historie om bærekraftig mobilitet, med et nytt kapittel som ble åpnet på verdenspremieren av den helt nye smart #1 i 2022, det første produktet fra en hel portefølje av intelligente, helelektriske premiumkjøretøy.

smart sin unike merkevare og den spennende utviklingen har blitt muliggjort av en samling personligheter med en dedikert visjon. - samlet for å skape en ny mobilitetskultur. Kreative personer som Jeremy Scott og Freddy Reitz etablerte smarts merkevare som en forbindelse mellom likesinnede mennesker med en optimistisk fremtidsvisjon. En arv som også vil fortsette i den nye merkearkitekturen til Mercedes-Benz og Geely Automotive.